Opis forum
Administrator
Chyba wszyscy juz chetni sie zarejestrowali, przynajmniej Ci ktorzy byli wczoraj obecni na rozmowach. Brakuje tylko przedstawicieli QS ale tym mial sie zajac Ramich. Mysle wiec ze mozemy zaczynac rozmowy.
Administrator
zgubilem haslo do panelu mojej domeny i musialem cos takiego utworzyc:D jak ktos ma lepszy serwis to zmieniamy:)
Jak kto ma lepsze forum to szybko zmieniamy, to jest uciążliwe
Zaczynamy... czyli PLAN ROZMÓW co ustalamy. Tworzymy NOWE PLEMIĘ i najważniejsze.
1.Kto wchodzi? Każde plemię robi listę graczy którzy idą do NOWEGO. Od nas ja dziś zacznę listę robić i ustalę na Radzie C=P kandydatury. Zobaczymy ilu nas aktywnych i wartościowych graczy będzie ;-)
2. Nasze sojusze, trzeba będzie określić nowe sojusze w różne strony świata.
Ja mam K21 to Elik21 - stan wojny (ja i kilku z C=P damy sobie radę...) drugie plemię to plusy. Mocne punktowo plemię i na razie będziemy z nimi tak jak teraz w sojuszu.
Dmg - wasze propozycje, Q.S - wasze?
3. Akademia, no właśnie kto nie łapie się do Nowego plemienia idzie do akademii. WArunki działania akademii sensowne. Kontynucja rozmowy wczorajszej.
jakie jeszcze propozycje, ja uciekam...
Co do:
1. Zastanawiałem sie nad wytypowaniem osoby na plemie, która sprawdzi ilość wojska stopien rozbudowania itp. na kazdą osobe, oprócz tych, które przeciwne plemie akceptuje- a znamy sie troche.
Troche szkoda bedzie jezeli po podziale 3 X20 (proponuje, jak pisał mmmm7 zeby było mniej osób z QS) bedzie musiało isc do akademii czesc naszego frontu z południa walczaca z PTS i HRN. Jesteśmy po fuzji i mamy teraz sporo wiecej wartościowych zawodników, a ich przydatność można by wlaśnie określić na podstawie wizyty rekrutanta.
Osoby które totalnie mieszają wojsko i mają słabe budynki nie maja sensu istnienia, wiec nie łapały by sie nawet na akademie.
2. Jezeli mamy zapomnieć o dawnych układach to pytajniki i ast też poszły by pod topór. Poza tym warto sie mocno zająć PTS i HRN bo wcale nie są tacy mocni jak wynika z rankingu.
3. Akademia- rownież przegląd wojsk i zaplecza przed rekrutacją! Poza tym rada akademii musi sie skaładać z odpowiednich osób z byłych plemion które bedą dawać znaki członkom na konkretne działania... typu def, straszaki itp. Osób które bedą dobrze wspołpracować z głównym plemieniem!
Wizyta rekrutanta powinna być przez zastepstwo z, dajmy na to, kilkudniowym wyprzedzeniem. Jezeli ma wszystko grać dopracujmy wszystko dokładnie.
Czyli jeszcze:
a. system kar, ostrzerzen itp.
b. zasady wysylania pomocy
c. podział zawodników na ofensywnych i defensywnych
.. inne??
JA osobiscie nie bałabym sie plemienia głownego 100-120 osób an początek a potem naturalny odsiew... w szybkim czasie. /zwlaszcza ze chyba dmg niedawno robilo fuzje z jakims plemieniem.../
co do akademi i głownego zeby bylo zgranie w dzialaniach, rezerwacjach itp. są dwa rozwiązania:
1) z plemienia głownego i akademi po jednej osobie odpowiedzialnej za wymiane info.
2) forum zewnętrzne dostępne dla obu "plemion" z rezerwcjami akcjami itp.
Najlepiej jakby tym sprawdzeniem zajelo sie kilka osob ktore znaja sie na rzeczy poniewaz jednej to by zeszla z tym wiecznosc i najlepiej jakbysmy wspolnie wyznaczyli te osoby i nie koniecznie osoba z ktoregos plemienia spr. by swoje plemie bo wtedy to nie zawsze i nie dokonca bylo by obiektywne. Najwyzej pozniej moglibysmy wspolnie konsultowac sprawe nie ktorych osob.
Bardziej podoba mi sie pomysl z forum zewnetrznym. Bylo by ono praktyczniejsze i lepsze
Ostatnio edytowany przez mmmm7 (2008-05-29 16:31:36)
ja chciałem zwrócić szczególną uwage na role akadaemii:
ktos musi sie nią dobrze zajmować tak zeby wymiana info pomiedzy plemieniem a akademią było bardzo szybkiei pociągalo za sobą obupólne działania czy to w kwestiach pomocy czy ataku najlepiej jakby zają sie tym ktoś kto ma 2 konta pod opieką na dłuższy okres byłby swoistym łacznikiem miedzy oba tworami bo akademii nie chcemy zaniedbać nie?
Jeszcze jedna moja mała propozycja, żeby zlikwidowac multikonta a osoby nie aktywne do przejecia...
Jezeli ktos ma 2 loginy to doskonałym pomysłem jest by na jednym był w akademii i zeby był łącznikiem... ale to jedyny taki przypadek...reszte przeciągajacych sie zastepstw w nieskonczonosc i innych multikont zlikwidowac...
co do plemienia ast a właściwie teraz już nast ja bym z nimi przedyskutował wszystko, są dobrzy zgrani i nie jest ich wielu...
współpracują doskonale i są naprawdę pomocni można by część z nich również do nas wcielić lub zawrzeć z nimi sojusz. doskonale zdajemy sobie sprawę z ich siły i myślę że byliby dobrą alternatywą gdybyśmy mieli w plemieniu jakieś miejsca a pojawiły się projekty od 100-120 osób... zbierzmy elitę z okolicy współpracujmy z akademią, osoby które powinny być w akademii a nie będą udzielały pomocy ani swoim współplemieńcom ani głównemu plemieniu będą eliminowani...
co do multi i zastów zgadzam się z Wojtkiem, bo to już uciążliwe, zresztą ja już powiedziałem pas bo były momenty gdzie opiekowałem się 5 kontami i swoim i szło oszaleć...